Klassische Arcade Spiele (Classic Games Arcade)
 
Språk English  |  Español  |  日本語  |  Français  |  Italiano  |  Deutsch  |  Svenska  |  العربية  |  한국어  |  简体中文  | 繁體中文

 

Bokmärk


 

Välkommen till den Klassiska Spelarkaden (Classic Games Arcade)

Classic Games Arcade är en 100% gratis arkadspelshemsida på nätet. Vårt mål är att erbjuda dig de bästa klassiska arkadspelen, vilka du även kan lägga till på din blog eller hemsida samt dela med dina vänner. Vi har mängder av retrospel, såsom Mario, Galaga, Metal Slug, Sonic, Street Fighter 2 och Pac Man. Alla klassiska arkadspel på denna hemsida är erkända konsol- och arkadklassiker. Vi har även lagt till en webbklassikersektion, då vi vet att det finns några extremt populära klassiska flashspel som du borde prova.


Action

Pac Man Classic Arkad Flashspel Pac Man Classic Arkad Flashspel
Spela det klassiska spelet pacman gratis här. Pacman var en milstolpe för arkadspel, det skapade stor mediauppmärksamhet och blev en succé i USA. Spelets framgång beror till stor del på dess enkelhet, spelupplägg och dess skapande av en ny genre av spel. När pacman släpptes fanns enbart rymdskepps-skjutspel och diverse sportspel (bl.a pong).
Classic Street Fighter 2 Flashspel Classic Street Fighter 2 Flashspel
Classic Street Fighter 2 Flashspel. Spela som Ryu och besegra Sagat. Spela Street Fighter 2 gratis här. Street Fighter 2 var en stor hit i arkader över hela världen.
Rick Dangerous Rick Dangerous
Rick Dangerous är det klassiska Amiga Atari ST spelet.
Kung Fu Remix Kung Fu Remix
Kung Fu Remix. En remake av NES-klassikern.
Commando Commando
En remake av det klassiska spelet Commando till Commodore 64. Portat av Tav.
Final Fight Final Fight
Spela Final Fight på nätet gratis. Spela som en man och rädda hans flickvän. Final Fight handlar huvudsakligen om undsättningen av borgmästarens dotter. Final Fight skulle egentligen vara Street Fighter 89, men bytte namn till Final Fight då Capcom valde att göra Street Fighter 2 istället.
Double Dragon Double Dragon
Spela denna remake inspirerad av Double Dragon, det klassiska beat ‘em up-spelet från 1987. Detta spel är inspirerad av en portabel version av spelet. Spelet följer historian om Billy och Jimmy Lee, tvillingbröder som kämpar mot Black Warriors-gänget för att rädda Marian.
Mega Man Project X Mega Man Project X
Mega Man skapades och modifierades av Dr. Light för att slåss mot Wily. Spelet blev känt genom spelkonsolen NES/SNES.
Contra Contra
Contra, det klassiska spelet som blev känt genom NES-konsolen och arkader världen över. I Contra spelar du som soldater och ditt mål är att skjuta utomjordingarna och galna soldater. Contra släpptes i japanska arkader under namnet Gryzor år 1987.
Metal Slug Zombie Metal Slug Zombie
Se hur länge du kan överleva mot zombiehorden i flashspelet Metal Slug Zombie.
King of fighters King of fighters
Det klassiska arkadspelet The King of Fighters. Målet är att klå upp din motståndare.
Megaman Polarity Flash Spiel Megaman Polarity Flash Spiel
Megaman polarity flash-remake. Mega Man är känt som Rockman i Japan. Mega Man skapades och modifierades av Dr. Light för att slåss mot Wily och blev känt genom spelkonsolen NES/SNES.

Legendariska spel

Asteroids Asteroids
Flytta ditt rymdskepp, skjut asteroiderna och undvik att köra in i dem. Asteroids släpptes 1979 och visade sig bli en megahit för Atari i arkader världen över. Asteroids blev en av de mest sålda spelen för sin tid.
Bubble Bobble Bubble Bobble
Klassiskt Bubble Bobble arkadspel. Spela bubble bobble här gratis. Bubble Bobble släpptes till Nes Atari St, Amstrad and Amiga. Fånga monstrena genom att skjuta bubblor på dem och spräcka dem.
Doom Doom
Spela Doom, det klassiska förstapersons-skjutspelet från id Software. Spelet handlar om DoomGuy som måste skjuta sin väg genom horder av demoner från Helvetet. 10 miljoner spelare har redan spelat Doom. Doom anses vara ett av de viktigaste spelen någonsin då det populariserade förstapersons-skjutargenren.
Quake Quake
Spela Quake, den första förstapersonsskjutaren som släpptes 1996 av id Software. I spelet måste du navigera genom en medeltida labyrint medan du slåss mot ett brett urval fiender med en stor arsenal av vapen.
Q*bert Q*bert
Flytta Q*bert mellan rutorna genom att hoppa runt medan du undviker fienderna. Q*bert är ett orangefärgat djur med en stor näsa. Detta spel var ett av de första pusselspelen och blev mycket framgångsrikt på Apple-konsolen.
Sonic the Hedgehog Sonic the Hedgehog
Spela flashspelet sonic the hedgehog gratis här. Spela som Sonic eller Knuckles och samla ringar, tryck på start för att spela. Sonic the Hedgehog släpptes 1991 på Genesis (Mega Drive) och blev snabbt Segas främsta spel.
Ghosts n Goblins Ghosts n Goblins
Spela flashspelet Ghosts n Goblins. Spela som riddaren Arthur och rädda hans prinsessa från spöken och goblins. Plocka upp och använd nya skyddsdräkter och vapen. Ghosts and Goblins släppted 1985. Det är känt för att vara ett av de svåraste arkad- och konsolspelen någonsin på grund av sin höga svårighetsgrad.
Mortal Kombat Mortal Kombat
Inspirerad av Mortal Kombat, det klassiska 90-tals beat 'em up-spelet.
Metal Slug Metal Slug
Metal Slug flashspel. Ett av de bästa flashspelen någonsin.
Castlevania Castlevania
Spela en remake inspirerad av Castlevania (även känd som Akumaj; Dracula i Japan) plattformaren som blev känt genom många spelkonsoler.
Joust Joust
Spela en flashremake av det klassiska spelet Joust. Rid på din struts och slå av din fiende från fiendens struts. Träffa dina fiender i huvudet för att förvandla dem till ägg. Plocka upp äggen innan de förvandlas till fler fiender.

Pussel

Röj Röj
Spela det klassiska pusselspelet röj. Klicka på alla rutor där det inte finns minor för att vinna.
Tron Game Tron Game
Tron var en film som släpptes 1982 av Disney. Filmen handlar om en programmerare som sugs in i hans dator och dens elektroniska värld. Filmens fokus låg på ett spel där spelarna skärmade av varandra genom att åka runt med motorcyklar som skapade linjer bakom sig. Filmen blev relativt lyckad ekonomiskt sett. Spelet släpptes samtidigt som filmen och du kan spela ett liknande Tron-spel i flash nedan.
Bomb Jack Bomb Jack
Bomb Jack arkadspel. Plocka upp bomberna och undvik fienderna.
Arkanoid Arkanoid
Arkanoid flash-arkadspel. Arkanoidspel i breakoutstil.
Schack Schack
Spela det klassiska brädspelet schack gratis på Classic Games Arcade. Schack har funnits I omkring 1500 år. Datoriserad schack skapades på 70-talet och det är då som datorschackspel började dyka upp. Schack har släppts till många spelkonsoler.
Tetris Flash Tetris Flash
Tetris Flash Arkadspel. Målet med Tetris är att rotera och flytta de olikformade fallande objekten för att forma horisontala linjer.
Burger Time Burger Time
Släppt år 1982 i formen av ett arkadspel spelar du som kocken Peter Pepper. Du måste springa över hamburgaringredienserna för att göra en burgare.
Solitaire Solitaire
Spela Solitaire (även känt som Patiens), det klassiska kortspelet som går ut på att ordna korten enligt deras färg.
Poker Poker
Spela det klassiska spelet poker gratis. Poker har funnits på många spelkonsoler och datorer genom åren. Inga pengar krävs för att spela. Klicka på ’Bet 1’-texten för att börja.
Ms. Pac Man Ms. Pac Man
Ms Pac Man är ett arkadspel skapat av Midway som en uppföljare till Pac-Man. Spelet liknar Pac-Man, men banan har ändrats något.
Puzzle Bobble Puzzle Bobble
Det klassiska puzzle bobble arkadspelet. Spela som Bub och Bob, och matcha 4 bubblor av samma färg för att spräcka dem innan tiden rinner ut. Puzzle bobble är även känt som Bust-A-Move i USA och ibland även i Europa. Puzzle Bobble släpptes 1994.
Angry Birds Angry Birds
Angry Birds är ett av de mest framgångsrika mobilspelen någonsin. Det blev populärt genom mobilen iPhone, där den sålde i över 12 miljoner exemplar. Senare fördes spelet över till många andra mobiltelefoner, konsoler och datorer. Spela detta Angry Birds-inspirerade flashspel gratis på Classic Games Arcade.
Mahjongg Mahjongg
Spela det klassiska pusselspelet Mahjongg
Chuckie Egg Chuckie Egg
En flashremake av det klassiska spelet Chuckie Egg som var populärt på BBC Microdatorerna, ZX Spectrum, Amiga, Atari, Amstrad och Acorn-konsolerna. Du måste samla de tolv äggen som finns i varje bana innan tiden tar slut. Ät högar med frö för att sakta ner timern och få poäng.
Nebulus Frog Tower Spel Nebulus Frog Tower Spel
Styr ‘Nebulus the frog’ runt tornet I detta klassiska amiga-pusselspel. Spela Nebulus gratis i detta flashspel.
Pong Arkadspel Pong Arkadspel
Pong spelades I många arkader på 70-talet. Det är känt som det första populära arkad- och hemkonsolspelet. Pong är baserat på bordtennis. Senare spel som Arkanoid baserades på pongkonceptet.
Prince of Persia Prince of Persia
Prince of Persia på nätet gratis. Prince of Persia är känt för sina animationer som var före dess tid.
Simon Simon
Spela memory-spelet Simon gratis. Simon är ett memory-spel som använder färger och ljud för att hjälpa dig komma ihåg mönster. Atari släppte en portabel version av Simon år 1978.
Bomberman Bomberman
Bomberman, ett klassiskt arkadspel som blev känt genom Nintendon. Spela som Bomberman och stäng in dina fiender genom att placera bomber.
The Lost Vikings The Lost Vikings
Du spelar tre vikingar som har blivit kidnappade av Tomator, kejsaren av det utomjordiska Croutoniska kejsarriket, som vill skapa ett intergalaktiskt zoo.

Du kan endast styra en viking i taget. Varje viking har sin egna speciella förmåga. Genom att använda deras olika förmågor kommer du att lösa pussel för att ta dig till utgången. Läs spelets historia för att få reda på mer information om de speciella förmågorna
Luffarschack Luffarschack
Luffarschack. Få tre i rad för att vinna.
Bubble Bobble 2 Bubble Bobble 2
Bubble Bobble 2 är uppföljaren till Bubble Bobble. Du spelar som Bub och Bob och ditt mål är att fånga dina fiender i bubblor och sedan spräcka dem.
Snake Pusselspel Snake Pusselspel
Snake pusselspel. Styr ormen utan att köra in i väggarna eller ormens svans. Snake är populärt på ett brett urval mobiltelefoner.
Jet Set Willy Jet Set Willy
Spela flashspelet Jet Set Willy på nätet. Jet Set Willy släpptes 1984 för ZX Spectrum-konsolen. Jet Set Willy hade en fest och måste städa hans hem för att kunna sova i sitt sovrum.
Dam Dam
Det klassiska brädspelet Dam. Målet är att hoppa över datorns brickor.
Sudoku Sudoku
Spela Sudoku, det klassiska pusselspelet på Classic Games Arcade. Målet är att fylla en 9x9 stort rutnät med siffror så att varje kolumn, rad och varje 3x3-sektion innehåller siffrorna 1 till 9.
Flappy Bird Flappy Bird
Styr den flaxande fågeln mellan de gröna rören för poäng. Tryck på mellanslag för att flaxa med fågeln i spelet.
Gyroball & Marble Madness Gyroball & Marble Madness
Marble madness klassiskt arkadspel. Rulla kulan in i hålet utan att falla ner för banan. Även känt som gyroball.
Curve Ball Curve Ball
Curve Ball är ett 3D-spel i pong-stil.
Connect4 Connect4
Det klassiska 4-i-radspelet på nätet i flash. Matcha 4 av dina brickor i en linje eller diagonalt för att vinna.
Cyberbox Cyberbox
Cyberbox är ett klassiskt DOS PC-spel. Målet är att komma till slutet genom att flytta på lådor och lösa pusslet. Titta på kontrollerna för instruktioner.

Retro

Frogger Frogger
Klassiskt frogger arkadspel. Spela frogger här. Ta grodan över vägen utan att den blir överkörd.
Kaboom! Kaboom!
Kaboom är ett klassiskt spel som släpptes till Atari 2600 år 1981. I spelet måste du hindra att bomberna som släpps faller till marken.
Lunar Command Lunar Command
Lunar Command är ett arkadspel som släpptes på 80-talet. Målet är att skjuta missilerna med din laserstråle.
Moon Patrol Moon Patrol
Moon Patrol Rymdspel. Undvik kratrarna och skjut din väg ut ur trubbel i detta klassiska Atari arkadspelet. Det släpptes 1982 av Irem.
Battle City Battle City
Spela detta spel inspirerat av Battle City, det klassiska spelet för NES, på nätet gratis. Fiendestridsvagnarna försöker att förstöra din bas (markerad på din karta som en örn, en fågel eller en fenix), men även din egen stridsvagn. Du klarar en bana genom att förstöra alla 20 stridsvagnar, men spelet är över om din bas förstörs.
Berzerk Berzerk
En flashremake av det klassiska Atari 2600-spelet Berzerk. Skjut robotarna i labyrinten för att få poäng. Berzerk släpptes först på Atari 2600-konsolen år 1982. Du spelar som en streckgubbe.
Jupiter Lander Jupiter Lander
Målet i Jupiter Lander är att landa farkosten på de markerade landningsplatserna genom att styra farkosten och tanka bränsle så att det inte tar slut.

Rymdskepps-skjutspel

Galaga Galaga
Galaga är ett rymdskepps-skjutspel, släppt 1981 av Namco. Galaga är likt Galaxian då det är en uppföljare. Spelaren styr ett rymdskepp och skjuter utomjordiska rymdskepp överst på skärmen.
Defender Defender
Defender är ett av de mest kända arkadrymdskepps-skjutspelen.
Red Plane Red Plane
Red Plane är ett flygplansspel i 1942-stil. Du måste skjuta båtarna och de anfallande flygplanen.
Missile Strike Missile Strike
Missile strike-spel där du måste skydda din bas från asteroiderna genom att spränga dem med missiler eller atombomber.
Xevious Xevious
Spela Xevious, det sidskrollande rymdskepps-skjutspelet gratis på nätet här. Xevious släpptes 1982 av Namco och var ett av de första sidskrollande skjutspelen. Det var också ett av de första arkadspelen som hade en tv-reklam. Spelet blev en stor hit i Japan och blev en kultklassiker men blev inte fullt lika lyckad i USA.
Time Pilot Time Pilot
Time Pilot är ett känt arkadspel från 1982. Time Pilot är väldigt likt Asteroids. Det finns ingen story, målet är att skjuta allting!
Raiden Rymdskeppsspel Raiden Rymdskeppsspel
Klassiskt raider rymdskepps-skjutspel. Raiden släpptes 1990. Ditt mål är att skjuta och bomba de fientliga rymdskeppen.
Zenon Mega Blast Zenon Mega Blast
Zenon Mega Blast, en remake av det klassiska spelet med samma namn.
Metroid Metroid
Gratis Metroid flashrymdskeppsspel online.
Varth Varth
Spela en remake av det klassiska vertikala rymdskepps-skjutspelet Varth från Capcom.
Starcastle Starcastle
Klassiskt 80-tals arkadspel som går ut på att förstöra försvar som kretsar runt ett fast kanontorn.
JetPac Spectrum Spel JetPac Spectrum Spel
JetPac ZX Spectrum flashremake. Jetman måste fly från en planet som han har landat på och hitta hem. Bygg raketen och undvik fienderna genom att skjuta dem med laserstrålar. JetPac släpptes 1983 av Ultimate Play The Game.
R Type R Type
Flashspelet R-Type. Rymdskepps-skjutspel. Bana ett och två är R-type.
Astro Panic Astro Panic
En remake av det klassiska Astro Panic-spelet. Skjut ner fienderymdskeppen.

Sport

International Karate Plus International Karate Plus
IK+ (International Karate Plus) är ett flashspel som är gratis. International Karate Plus släpptes 1998 och var en massiv hit på Commodore 64, Amiga och Atari ST-konsolerna.
Fotbollsspel Fotbollsspel
Spela detta klassiska flash-fotbollsspelet gratis. Fotbollspel har funnits för många konsoler, bland annat megadrive, snes och neo-geo. Detta är förmodligen det bästa flash-fotbollsspelet på nätet.
Track and Field 2 Track and Field 2
Det klassiska spelet Track and Field II som blev populärt genom NES år 1988. Track and Field II hette Konamik Sports i Seoul. Du kan välja mellan fäktning, häcklöpning eller simning.
Mini Putt Mini Putt
Spela golf-flashspelet Mini Putt gratis. Mini Putt blev känt genom SEGA Master System-konsolen och andra konsoler av samma tid. Målet med Mini Putt är att få in guldbollen i hålet.
Hang On Hang On
Klassisk Hang On remake. Tävla med din motorcykel och vinn racet. Hang On blev känt och släpptes av SEGA.
Iron Mikes Punchout Iron Mikes Punchout
Kommer du ihåg Mike Tysons punchout eller Seconds Out? Detta är ett liknande spel där du ska knocka din motståndare.
Neo Geo League Bowling Neo Geo League Bowling
Neo Geo League Bowling. Ett klassiskt arkadspel där du ska fälla käglorna.
Micro Machines Racingspel Micro Machines Racingspel
Micro Machines racingspel. Spelet blev känt genom Genesis / Mega drive-konsolerna.
Billards Pool Billards Pool
Billiards Pool Game är i stort sett snooker / pool. Skjut bollarna in i fickorna. Det är troligen bäst att spela mot datorn i detta spel.

Webbklassiker

Hexxagon Hexxagon
Detta är ett känt pussel/strategispel på nätet där du måste ta över spelbrädet med dina stenar. Motståndarens stenar blir dina när du flyttar din sten bredvid dem.

Copyright © Spel och varumärken tillhör deras respektive ägare. Sekretesspolicy.